Introductie

Wil je zelf muziek mixen, met muzikanten uit Brazilië, Angola en Nederland? Kiezen waar de muzikanten spelen: op een Nederlands strand, of in een Angolese straat of op een Braziliaans plein? Een Braziliaanse pandeiro laten klinken, een Angolese dikanza, of een Nederlandse trompet? Klik dan op de mixtool en leef je uit!

naar de mixtool!Met de mixtool ga je een eigen muziekmix maken met beeld en geluid. Eerst kies je een achtergrond. Vervolgens kies je een muzikant die het basisritme speelt en twee muzikanten die de melodie spelen. Deze muzikanten sleep je naar je mix toe. De muzikanten verschijnen in beeld. Daarnaast kun je nog een aantal extra instrumenten kiezen die je alleen kan horen. Je sleept hiervoor een afbeelding van het instrument naar je mix toe. Je zult tips krijgen, die je  helpen bij het maken van keuzes.

Als je klaar bent, kun je de mix-clip afspelen en bewaren. Je krijgt een code. Bewaar de code goed. Als je met je school meedoet aan dit lespakket kun je de code achterin je werkboekje of werkblad schrijven. Als je wilt, kun je de code van je mix opsturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De allermooiste mix-clips zullen we op deze pagina laten zien.

Jouw mix

Voer je DoReMixMax code in om je mix te bekijken:


Voorbeeld mix